Sağlık Bakanlığı’ndan Sağlıklı Hayat Akademisi Projesi

Sağlıklı Hayat Akademisi Projesi Sağlık Bakanlığı Tarafından Başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 81 ildeki Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA) projesini hayata geçirdi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun himayelerinde başlatılan proje, Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybeden intörn doktor Yiğit Gençbay’ın adını taşıyan bir merkezde ilk eğitimini gerçekleştirdi. Eğitim programına 18 kişi katıldı ve Dr. Merve Tecirli, bu eğitimlerin sağlık okuryazarlığını artırmayı, toplumda sağlık farkındalığı ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı Kapsamında Eğitimler Başladı

Proje, ‘Koruyan Sağlık’ modeli çerçevesinde oluşturulan eğitim programıyla her yaştan bireyin sağlık okuryazarlığını artırmayı ve sağlıklı yaşamı desteklemeyi amaçlıyor. SAHA’nın ilk dersini Bakan Kemal Memişoğlu, çevrim içi olarak Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi’nden verdi. Bu ders, 81 ilde bulunan 543 kurum ve merkezdeki 567 sınıfta yaklaşık 7 bin kişi tarafından izlendi.

Toplum Sağlığı Eğitimleri Artık Daha Erişilebilir

Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu doktoru Dr. Merve Tecirli, programın Türkiye genelinde yaygınlaştığını ve toplum sağlığı eğitimlerinin herkesin erişimine daha açık hale geldiğini belirtti. Eğitimlerin her birinin 20 kişilik gruplar halinde ve 13 oturum şeklinde düzenlendiğini vurgulayan Tecirli, sağlıklı yaşam için en önemli konuların ele alındığını ifade etti.

Sağlıklı Hayat İçin Eğitimler Devam Ediyor

Programa katılanlardan Avukat Elif Ece Gündüz, eğitimlerin birinci basamağın önemini ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetlerin ücretsiz olduğunu anlatarak, beslenme danışmanlığı, kanser taramaları ve obeziteyle mücadele gibi konularda aldıkları eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti. Gündüz, vatandaşların sağlıklı yaşam hizmetlerinden nasıl faydalanabileceğini bu eğitimlerle öğrenmenin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığına karşı önlemler açıklaması: Hayvan satış yerleri geçici süreyle kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığına karşı önlemler açıklaması: Hayvan satış yerleri geçici süreyle kapatıldı

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Uzmanı uyardı: ‘Keneler yeni konakçı arayabilir’

Bolu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ok, sokak hayvanlarının toplanmasının keneleri farklı canlılara yönlendirebileceğini belirtti. Türkiye’de 2025 yılında şimdiye dek 7 bin kene vakası görülürken, 15 kişi hayatını kaybetti.

Uzmanı uyardı: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

Uzmanı uyardı: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır?