Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN YENİ DÜZENLEME

Bakanlık, yeni yönetmelikle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yapısında önemli değişikliklerin yaşandığını duyurdu. Yapılan düzenleme ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin görev ve sorumlulukları ile hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar net bir şekilde belirlendi.

Artık milli eğitim müdürlüklerinde ‘bilgi işlem ve eğitim teknolojileri’ birimi ‘yenilik ve eğitim teknolojileri şubesi’, ‘öğretmen yetiştirme ve geliştirme’ birimi ‘mesleki gelişim şubesi’, ‘insan kaynakları yönetimi’ birimi ise ‘personel şubesi’ olarak adlandırılacak. Ayrıca, ‘denklik ve belge doğrulama’ ile ‘bütçe ve tahakkuk’ şubeleri de oluşturulmuş durumda.

MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONLARI YENİ GÖREVLERE HAZIR

İl milli eğitim müdürlüklerinde yer alan hukuk, bilgi işlem, sivil savunma ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri artık il milli eğitim müdürüne bağlı birimler tarafından yürütülecek. İlçe milli eğitim müdürlüklerindeki bilgi işlem ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ise ilçe milli eğitim müdürüne bağlı bürolar tarafından gerçekleştirilecek. Yönetmelikle birlikte, eğitim öğretim hizmetlerinde geliştirme, eğitim kurumlarına yönelik görevler, öğrencilere yönelik görevler ile izleme, değerlendirme ve raporlama gibi görevler de net bir şekilde düzenlendi.

Yeni yönetmelik ile il ve ilçe personelinin görev ve sorumlulukları detaylı olarak belirlenirken, milli eğitim komisyonlarının görevleri de yeniden tanımlandı. Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’ ise artık yürürlükten kaldırılmış durumda.

Related Posts

Köylerdeki çocukların eğitim hakkından tasarruf!

Seçimlerde kapalı köy okullarını açmayı ve 10 çocuk şartını 5’e düşürmeyivadetmişlerdi! 19 bin 708 köy okulunu kapatarak, son 5 yılda taşımalı eğitim için 22.7 milyar TL’yi yollara saçan AKP, ekonomik gerekçelerle şimdi köy çocuklarının eğitim hakkından kısıntıya gitme kararı aldı. MEB, taşımalı eğitim maliyeti yüksek çıkan köylerdeki çocukları ilçelerdeki okullara taşımayacak.

‘KKTC üniversiteleri uluslararası görünürlüğü hedeflemeli’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘Genişletilmiş Üniversiteler Toplantısı’na katıldı. Özvar, “Uluslararası görünürlük Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 208 üniversitenin önceliği ve KKTC üniversitelerinin de temel misyonu ile hedefi bu olmalı” dedi.

23 Nisan’da belediyeler tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin millete ait olduğunu simgeleyen bu özel gün, resmi tatil olarak kutlanıyor. Peki, 23 Nisan’da belediyeler …

Küçük Asya Umay, Babasıyla Birlikte Trafik Denetimi Yaptı

Küçük Asya Umay trafik polisi babasıyla beraber denetim yaptı Çocuk Bayramında babasıyla beraber trafik polisliği yaptı -Trafik polisi babasıyla denetim yapan Asya Umay, hız sınırını aşan sürücüye ceza kesti ÇANAKKALE – Çanakkale’de polis memuru …

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

KARGEM’de bilgi yarışması heyecanı

Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sunan Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), öğrencileri bu kez bilgi dolu bir rekabette buluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir