Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT’tan Denizcilik Sektörüne Özel LRIT Sistemi

TÜRKSAT, LRIT Sistemi’nin 1000 deniz miline kadar kapsama alanı sunarak, limanlara gelen gemileri anlık olarak takip ettiğini duyurdu.

Türk bayraklı gemilerin konum, kimlik ve zaman bilgilerini dünyanın her yerine ileten sistem, deniz ticaretinin kritik rol oynadığı küresel ekonomide gemi trafiğinin doğru yönetilmesine büyük katkı sağlıyor. TÜRKSAT’ın yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde Türkiye’nin deniz güvenliğine önemli bir destek sunuyor. Bu sayede deniz kazalarının önlendiği, kaçakçılığın engellendiği ve deniz kirliliğiyle etkin bir şekilde mücadele edildiği belirtiliyor.

LRIT Sistemi, denizcilik sektörünün temel direği haline gelmiş durumda. Sistem, denizlerde güvenliği sağlamanın yanı sıra liman trafiğini de rahatlatıyor. Türkiye’nin denizcilik alanındaki güvenilir altyapısını daha da sağlamlaştıran sistem sayesinde, gemi izleme uygulamaları mobil ve tablet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

“Deniz Ticareti Artık Çok Daha Güvenli”

TÜRKSAT’ın geliştirdiği LRIT Sistemi, denizcilikle ilgili tüm bilgileri tek bir ağ üzerinde topluyor ve gemilere yanaşma ve yük bilgilerine dair bilgilendirme sürecini hızlandırıyor. Ayrıca, milli yazılım ve donanımıyla stratejik bir özellik taşıyan sistem, Türk arama kurtarma sahası içinde seyir halindeki gemileri anlık olarak izleyebiliyor. Deniz trafiğini kontrol altında tutan sistem, deniz kirliliği ile mücadele çalışmalarına da önemli bir destek sunuyor.

LRIT Sistemi, yenilenen altyapısıyla siber güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Güncellenen yazılım ve donanım yapısı sayesinde siber tehditlere karşı daha dirençli hale gelen sistem, Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından da tam not almayı başarıyor.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir