Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kars Kenti Projesi Açılış Töreninde Konuştu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleşen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’ açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Allahuekber Dağları, Ani Ören Yeri, gölleri ve eşsiz güzellikleriyle serhat şehri Kars’a yeni eserler kazandırmanın memnuniyetini dile getirdi.

Avrupa Birliği destekli Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Kars’ta ekonomiyi canlandıracak, turizm potansiyelini artıracak, tarihi yapılarını kentin kimliğine ve dokusuna uygun şekilde geleceğe taşıyacak projenin devreye alındığını belirten Bakan Kacır, “5,5 milyon avroluk projenin Kars’ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Türkiye’nin turizm gelirlerinde yeni rekorlar kırdığını da vurgulayan Bakan, ülkemizin kültürü, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle dünya turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, turizmi yerel kalkınmanın taşıyıcısı olarak gördüklerini ve bu doğrultuda şehirlerin kültürel mirasını koruyan, ekonomik potansiyelini harekete geçiren projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında yürütülen projelerle şehirleri turistler için cazibe merkezlerine dönüştürdüklerini belirten Bakan, Kars’ın tarihi ve doğal zenginliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere büyük fırsatlar sunduklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü gibi şehrin değerleriyle turizmde marka bir değer haline geldiğini belirterek, ‘Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi’ ile şehrin turizm potansiyelini daha da yükseltecek bir dönüşüm sürecini başlattıklarını söyledi. Projenin açılış kurdelesi kesildikten sonra Bakan Kacır, Valilik ziyaretinde bulundu ve Haydar Aliyev Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Related Posts

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir